Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την πρεσσοθεραπεία

Πρεσσοθεραπεια Χαλκίδα

Τι είναι η πρεσοθεραπεία;

Η πρεσοθεραπεία είναι μια τεχνική που αποσκοπεί στην ενίσχυση της κυκλοφορίας του αίματος, στην βελτιστοποίηση της λεμφικής παροχέτευσης και στη μείωση της κυτταρίτιδας. Η πρεσσοθεραπεία απαιτεί ειδικό εξοπλισμό που περιλαμβάνει φουσκωτές μπότες (ή μανίκια χεριών) που φουσκώνουν και ξεφουσκώνουν ρυθμικά (παρόμοια με ένα μασάζ) ώστε να αντλούν λέμφο από τα λεμφικά αγγεία και αίμα από τις φλέβες των ποδιών (ή των χεριών) προς την καρδιά.

Είναι επίσης γνωστή ως θεραπεία εναλλακτικής συμπίεσης, μηχανική θεραπεία λεμφικού μασάζ ή πνευματική θεραπεία συμπίεσης.

Είναι μια μηχανική τεχνική λεμφικής παροχέτευσης που καταπολεμά την κατακράτηση υγρών εφαρμόζοντας διαλείπουσα συμπίεση σε ένα ή περισσότερα μέρη του σώματος – συνήθως στα πόδια, στο στομάχι και στα μπράτσα.

Οφέλη της πρεσοθεραπείας

Η πρεσσοθεραπεία διεγείρει το λεμφικό σύστημα του σώματος. Το λεμφικό σύστημα μεταφέρει λέμφο, ένα υγρό που περιέχει λευκά αιμοσφαίρια, δηλαδή κύτταρα του ανοσοποιητικού κρίσιμα στην καταπολέμηση λοιμώξεων. Τα οφέλη της πρεσοθεραπείας περιλαμβάνουν:

  • Χαλαρούς μύες και λιγότερους πόνους
  • Μείωση εμφάνισης κυτταρίτιδας
  • Μείωση του οιδήματος και της δυσκαμψίας στα άκρα
  • Αφαίρεση τοξινών από τον οργανισμό
  • Τονωμένο και σφριγηλό δέρμα
  • Ισχυρότερο ανοσοποιητικό σύστημα λόγω της σωστής κίνησης της λέμφου

Παρενέργειες της πρεσσοθεραπείας

Η πρεσσοθεραπεία θεωρείται εξαιρετικά ασφαλής, χωρίς παρενέργειες. Σε σπάνιες περιπτώσεις, σε πολύ ευαίσθητα δέρματα μπορεί να εμφανιστεί ερυθρότητα ή ελαφρός ερεθισμός εκεί που τα ρούχα υπό πίεση συναντούν το δέρμα.

Πώς λειτουργεί ένα μηχάνημα πρεσοθεραπείας

Η πρεσοθεραπεία πραγματοποιείται στο κέντρο μας υπό την επίβλεψη εκπαιδευμένων αισθητικών. Η πρεσοθεραπεία είναι παρόμοια με ένα μασάζ λεμφικής παροχέτευσης, αλλά ενώ το μασάζ πραγματοποιείται με το χέρι, η πρεσσοθεραπεία διενεργείται από ένα μηχάνημα που χορηγεί τη σωστή ποσότητα πίεσης κάθε φορά.

Ιστορικά το μασάζ λεμφικής παροχέτευσης (MLD) είναι μια πολύ ελαφριά τεχνική μασάζ που αναπτύχθηκε τη δεκαετία του 1930. Είναι ιδιαίτερα απαλό και ως εκ τούτου πολύ κατάλληλο για πολύ αδύναμα, εύθραυστα ή ευαίσθητα άτομα και είναι η μόνη τεχνική που ταιριάζει σε ασθενείς στους οποίους αφαιρέθηκαν οι λεμφαδένες μετά από καρκίνο. Ωστόσο, αυτή η τεχνική δεν είναι τόσο αποτελεσματική σε υγιείς γυναίκες (δηλαδή 95% των γυναικών) όσο η πρεσοθεραπεία. Η χαμηλή διαφορά πίεσης που επιτυγχάνεται με το χέρι (μεταξύ 7 και 15 mmHg) είναι πολύ ήπια για να προσφέρει σημαντικά οφέλη λεμφικής παροχέτευσης (σε σχέση με ένα ένδυμα συμπίεσης).

Σε αντίθεση με το χέρι, το μηχάνημα μπορεί να εφαρμόσει πίεση που φτάνει τα 100mmHg ή ακόμα και τα 120mmHg. Με αυτήν την ισχυρή πίεση, προσαρμόζει αυτόματα την κυκλοφορική πίεση του ασθενούς ενεργοποιώντας όλα τα μέρη του σώματος ώστε να κάνουν βαθύ μασάζ λεμφικής παροχέτευσης, ενώ παράλληλα βελτιστοποιεί την κυκλοφορία του αίματος.

Ειδικά καλλυντικά προϊόντα που διαθέτουμε στο κέντρο μας μπορούν να ενισχύσουν ακόμα περισσότερο τα ευεργετικά αποτελέσματα, ειδικά στις περιπτώσεις μείωσης της κυτταρίτιδας.

Τι πρέπει να ξέρω για τις συνεδρίες πρεσσοθεραπείας;

Μια τυπική συνεδρία θα διαρκέσει 30 έως 45 λεπτά. Μετά μπορεί να αισθάνεστε το σώμα σας πολύ ελαφρύ, ενώ μερικοί άνθρωποι αισθάνονται ότι πρέπει να ουρήσουν αμέσως, κάτι που μπορεί να οφείλεται στην κίνηση του νερού στο σώμα. Μπορείτε να κάνετε πρεσσοθεραπεία έως και δύο φορές την εβδομάδα.

Η επιστημονική ομάδα του κέντρου κοσμητικής Ιατρικής Medi Therapolis είναι εδώ για να σας βοηθήσει να επιλέξετε την κατάλληλη θεραπεία (ή συνδυασμό θεραπειών) για την πιο σύντομη και αποτελεσματική κάλυψη της ανάγκης σας.