Αποτρίχωση LASER

Αποτρίχωση λέιζερ αλεξανδρίτη

Η Laser αποτρίχωση πραγματοποιείται με το μηχάνημα ARION, το οποίο είναι laser Αλεξανδρίτης (750nm). Το συγκεκριμένο laser έχει μεγάλη επιτυχία στην οριστική αποτρίχωση, καθώς απορροφάται από την μελανίνη της τρίχας, με αποτέλεσμα να δρα στον θύλακα της χωρίς να βλάπτει την περιοχή του δέρματος γύρω από αυτήν.

Τα αποτελέσματα είναι ορατά σε 2-3 ημέρες από την ημέρα της συνεδρίας, οπότε και αποπίπτουν οι τρίχες που έχουν χτυπηθεί, και αποκαλύπτεται το άτριχο και υγιές δέρμα.

Το laser μπορεί να εφαρμοστεί σε όλες τις περιοχές του σώματος, καθώς και στο πρόσωπο.

Αποτελεί την πιο προηγμένη μέθοδο αποτρίχωσης και τη μοναδική εγκεκριμένη από τον FDA.

Το αποτέλεσμα είναι μόνιμο, μετά την ολοκλήρωση των προκαθορισμένων συνεδριών.

Αφήνει την επιδερμίδα απαλή, λεία, όμορφη και καθαρή, χωρίς ερεθισμούς και σημάδια.

Άριστη σχέση κόστους και αποτελέσματος, σε μακροχρόνιο ορίζοντα.

Δεν είναι επικίνδυνη μέθοδος αποτρίχωσης, καθώς το μηχάνημα δρα επιφανειακά και δεν έχει τη δυνατότητα να διεισδύσει η ακτίνα στο σώμα ώστε να επηρεάσει τα όργανα .

Αντιμετωπίζει αποτελεσματικά όλους τους τύπους τρίχας, εκτός τις ξανθές και λευκές επειδή αυτές στερούνται μελανίνης.

Το διάστημα μεταξύ των συνεδριών είναι 6 εβδομάδες στις πρώτες θεραπείες, ενώ στην πορεία ο χρόνος αυτός αυξάνεται.

Αν έχουν προηγηθεί άλλες μέθοδοι αποτρίχωσης πρέπει να αφήσουμε την πρώτη φορά να βγουν όσο το δυνατό περισσότερες τρίχες. Για το λόγο αυτό είναι καλύτερο να κόβονται σε μήκος 2-3 χιλιοστών.

Το laser δεν είναι ανώδυνο. Πονάει ανεκτά, ειδικά σε περιοχές πιο ευαίσθητες όπως το άνω χείλος και το μπικίνι. Μπορούμε όμως να χρησιμοποιήσουμε αναισθητική κρέμα τοπικά πριν από τη θεραπεία.

Κατά τη διάρκεια της αποτρίχωσης, πρέπει να προσέχετε:

Την ηλιακή ακτινοβολία .Δεν ενδείκνυται η έκθεση στον ήλιο χωρίς αντηλιακή προστασία, όπως επίσης η

χρήση solarium και προϊόντων αυτόματου μαυρίσματος στην περιοχή που γίνεται η αποτρίχωση.

Τον τρόπο αποτρίχωσης στα μεσοδιαστήματα. Απαγορεύεται η ενδιάμεση αποτρίχωση με κερί η άλλο τρόπο που ξεριζώνει τη τρίχα .Επιτρέπεται η ενδιάμεση αποτρίχωση με ξυράφι η το κόψιμο της τρίχας με ψαλιδάκι.

Αμέσως μετά την συνεδρία το δέρμα μπορεί να εμφανίσει ήπια ερυθρότητα με ελαφρό οίδημα συνήθως για μερικές ώρες μόνο ή και λιγότερο.

Περίπου 3-7 ημέρες μετά την συνεδρία μπορεί να παρατηρήσετε κάτι που να μοιάζει σαν επανέκφυση τριχών. Στην πραγματικότητα, οι περισσότερες από αυτές τις τρίχες είναι τα κατεστραμμένα τριχικά στελέχη των τριχοθυλάκων, που έχουν ήδη εξουδετερωθεί από το laser, τα οποία θα πέσουν και δεν θα ξανά αναπτυχθούν.

Στην διάρκεια της εγκυμοσύνης η χρήση λέιζερ δεν απαγορεύεται αλλά την αποφεύγουμε κυρίως για προληπτικούς λόγους. Επίσης απαγορεύεται η χρήση του σε άτομα που πάσχουν από ενεργό έρπητα.

Το laser αποτρίχωσης μπορεί να εφαρμοσθεί σε κάθε ηλικία, σε κάθε φύλο καθώς και σε οποιαδήποτε περιοχή του σώματος υπάρχει ανεπιθύμητη τριχοφυΐα όπως:

 

Πρόσωπο (άνω χείλος, πηγούνι, παρειές, φαβορίτες, φρύδια κ.α.)

Χέρια

Μασχάλες

Μπικίνι,

Πόδια (γάμπες και μηροί)

Γλουτοί

Οσφύς,

Πλάτη (ανδρών – γυναικών)

Στήθος – θηλές (ανδρών – γυναικών)

Γραμμή κοιλιάς κ.α.