Βαθύς Καθαρισμός Προσώπου

Βαθύς Καθαρισμός Προσώπου

Τι είναι:

Ο βαθύς καθαρισμός προσώπου με χρήση ατμού είναι η πιο αποτελεσματική μέθοδος καθαρισμού του προσώπου από τις εκκρίσεις των σμηγματογόνων αδένων (σμήγμα), τους ρύπους του περιβάλλοντος και τα νεκρά κύτταρα. είναι μια διαδικασία απαραίτητη για τη διατήρηση της υγείας και της καθαριότητας του προσώπου, η οποία πρέπει να επαναλαμβάνεται ανάλογα με τις ανάγκες του δέρματος, τουλάχιστον ετησίως για την αποφυγή δημιουργίας φλεγμονών και γενικά δερματοπαθειών, αλλά και για τη διατήρηση της υγιούς όψης του δέρματος.

Ο βαθύς καθαρισμός είναι η θεραπεία βάσης, πριν από οποιοδήποτε κύκλο θεραπειών καθώς μόνο ένα καθαρό δέρμα μπορεί να αποδώσει στο μέγιστο το αποτέλεσμα της οποιαδήποτε θεραπείας.

 

Πρωτόκολλο εφαρμογής:

  • Κάνουμε καλό Demaquillage σε όλο το πρόσωπο και το λαιμό με το Sensitive Cleansing Gel.
  • Εφαρμόζουμε το Cacao Peeling Cream σε ανθεκτική ή λιπαρή επιδερμίδα, ή το Exfoliating enzymatic mask σε πιο ευαίσθητες και αφυδατωμένες επιδερμίδες.
  • Πριν βάλουμε τον ατμό εφαρμόζουμε ένα λεπτό στρώμα Panthenol στο δέρμα, ιδιαίτερα εάν η επιδερμίδα είναι αφυδατωμένη ή ευαίσθητη καθώς θα βοηθήσει στο να μαλακώσει περισσότερο το δέρμα και θα διευκολύνει στη διαδικασία της διάνοιξης των πόρων και της εξαγωγής του σμήγματος.
  • Αφήνουμε τον ατμό στο πρόσωπο για 20’, εκ των οποίων στα τελευταία 5’ ενεργοποιούμε και το όζον.
  • Πριν ξεκινήσουμε με την εξαγωγή του σμήγματος, σκουπίζουμε καλά το πρόσωπο με ένα χαρτομάντιλο και περνάμε όλη την περιοχή με μια γάζα με Octenisept.
  • Κάνουμε την εξαγωγή του σμήγματος, φορώντας ΠΑΝΤΑ γάντια. ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΜΑΚΡΙΑ ΝΥΧΙΑ αλλά ακόμα και όταν είναι κοντά προσέχουμε πάρα πολύ να μην πιέσουμε το δέρμα με τα νύχια.
  • Μετά την ολοκλήρωση της εξαγωγής του σμήγματος, εφαρμόζουμε στο δέρμα τα υψίσυχνα ρεύματα για 5’ για την αντισηψία της περιοχής και για την εξάχνωση των υπολειμμάτων του σμήγματος που μπορεί να έχουν μείνει στην επιφάνεια του δέρματος.
  •  Στη συνέχεια, αναμειγνύουμε σε ένα μπολάκι ίση ποσότητα από: Panthenol, Azulene Mask (Juliette Armande), και Masque Dynargiliane Purfying Mask και αφήνουμε για 15’
  • Τέλος, εφαρμόζουμε Panthenol και αντηλιακή κρέμα, δίνουμε τις γραπτές οδηγίες για μετά τον καθαρισμό στον θεραπευόμενο.