Οξυγονοθεραπεία

Οξυγονοθεραπεία

Με την συσκευή παραγωγής οξυγόνου KROBER 02

Τι είναι:

Όλοι γνωρίζουμε την θεμελιώδη σημασία του οξυγόνου για τη ζωή μας και τη καλή υγεία. Μπορούμε να επιζήσουμε χωρίς τροφή επί εβδομάδες, χωρίς νερό επί μέρες, αλλά χωρίς οξυγόνο μόνο για λίγα λεπτά.. Ανεπαρκής εφοδιασμός με οξυγόνο, προκαλούμενος είτε από υποκειμενικές αιτίες (ασθένειες, ηλικία, στρες, άγχος, κ.τ.λ) είτε από περιβαλλοντολογικούς λόγους (μόλυνση ατμόσφαιρας, κλειστοί χώροι διαβίωσης, εργασία, καθιστική ζωή, κάπνισμα, λανθασμένη διατροφή, κ.τ.λ) είναι το αίτιο για αρκετές ασθένειες, χρόνιες παθήσεις και πολυάριθμες οργανικές δυσλειτουργίες. Χωρίς οξυγόνο δεν λειτουργεί τίποτα, όλο το σώμα το χρειάζεται καθώς και το δέρμα μας. Δυστυχώς μετά την ηλικία των 25 ετών η παροχή οξυγόνου στα κύτταρα αρχικά γίνεται δυσκολότερη και σε βάθος χρόνου μειώνεται προοδευτικά. Για τη διατήρηση της νεανικότητας της επιδερμίδας και την ενδυνάμωση της φυσικής άμυνας του οργανισμού, η παρουσία του οξυγόνου είναι απολύτως απαραίτητη.

Γι΄ αυτό το σκοπό δημιουργήθηκε μια επαναστατική μέθοδος περιποίησης του δέρματος η ΟΞΥΓΟΝΟ-ΚΟΣΜΗΤΙΚΗ,η οποία άνοιξε καινούργια εποχή στην αισθητική στοχεύοντας με μοναδικά αποτελέσματα στην αναζωογόνηση του σώματος γενικά και της επιδερμίδας ειδικά.

 

Πως δρα στους ιστούς:

Η οξυγονοθεραπεία χρησιμοποιείται για να προφυλάξει να εφοδιάσει την επιδερμίδα με φυσικά ενεργά και θρεπτικά στοιχεία. Η θεραπεία της Οξυγόνο- Κοσμητικής βασίζεται στην γνώση, ότι οι θρεπτικές ουσίες των κυττάρων αξιοποιούνται κατά τον καλύτερο τρόπο, όταν οι καύσεις στα κύτταρα λειτουργούν ικανοποιητικά λόγω επαρκούς τροφοδοσίας με οξυγόνο και βιταμίνες. Με αυτή την εκπληκτική μέθοδο επιτυγχάνεται συνδυασμένη ευεργετική περιποίηση και θεραπεία σε πρόσωπο, λαιμό και ντεκολτέ. Ο πολυμερισμός των πολύτιμων βιταμινών σε συνδυασμό με τον ταυτόχρονο εφοδιασμό των κυττάρων με υψηλής πυκνότητας καθαρό οξυγόνο εγγυώνται ένα τέλειο και άμεσο αποτέλεσμα που είναι εμφανές ήδη από την πρώτη εφαρμογή.

 

Αντενδείξεις θεραπείας:

Η θεραπεία αντενδείκνυται μόνο σε περιπτώσεις γενικευμένων ευρυαγγειών στο πρόσωπο καθώς η εφαρμογή του οξυγόνου με πίεση επάνω στην επιδερμίδα, μπορεί να επιδεινώσει τη βλάβη.

 

Πόσες επαναλήψεις απαιτούνται:

Το αποτέλεσμα είναι άμεσο και εμφανές από την πρώτη εφαρμογή. Όμως απαιτείται ένας ολοκληρωμένος κύκλος θεραπειών για να επαυξηθεί το αποτέλεσμα και να διατηρηθεί σε βάθος χρόνου. Ο κύκλος αυτός, ανάλογα με την ηλικία και την κατάσταση του δέρματος, αποτελείται από 4 έως 8 επαναλήψεις.

 

Δράσεις:

Η Οξυγονοθεραπεία είναι η μοναδική αισθητική προσέγγιση για θεραπείες προσώπου, λαιμού και ντεκολτέ με άμεσο εκπληκτικό αποτέλεσμα για μια ανανεωμένη, λαμπερή, σφριγηλή, νεανική επιδερμίδα, για όλους τους τύπους δέρματος και για όλες τις ηλικίες, που επιτυγχάνει :

 • Καλύτερη ρύθμιση της κυκλοφορίας του αίματος
 • Διέγερση της παραγωγής κολλαγόνου και ελαστίνης
 • Καταπολέμηση της πρόωρης γήρανσης
 • Εμφανή βελτίωση των πανάδων και δυσχρωμιών του δέρματος
 • Σύσφιξη και βελτίωση της ευαίσθητης περιοχής του λαιμού
 • Ανόρθωση των βλεφάρων
 • Δραστική καταπολέμηση των οιδημάτων και των μαύρων κύκλων των ματιών
 • Εξισορρόπηση της ξηρής και της λιπαρής επιδερμίδας
 • Καταπολέμηση της ακμής και επούλωση στα σημάδια που αυτή προκαλεί.
 • Απομάκρυνση ή απάλυνση των ρυτίδων

 

Που απευθύνεται:

Η οξυγονοθεραπεία είναι ειδική αντιγηραντική θεραπεία που ενδείκνυται για τις γυναίκες πριν, κατά και μετά την εμμηνόπαυση, καθώς επίσης και σε πιο νεαρές επιδερμίδες αφυδατωμένες ή θαμπές λόγω φωτογήρανσης η και οξειδωτικού stress, επειδή:

 • Επιδρά ανασταλτικά στην ορμονική γήρανση του δέρματος, στην ενδογενή γήρανση, καθώς και στην παθογενετική γήρανση.
 • Άμεση αποκατάσταση από βλάβες και επιβαρύνσεις που προκαλούνται λόγω της έκθεσης στην ηλιακή ακτινοβολία και γενικότερα από τις δυσμενείς επιδράσεις του περιβάλλοντος.

 

Διάρκεια θεραπείας:

H διάρκεια της θεραπείας συνολικά είναι είτε 1 ώρα είτε 30 λεπτά ανάλογα με τη σύσταση της αισθητικού μετά την διάγνωση του δέρματος.

 

Αίσθηση θεραπείας:

Η θεραπεία, ιδιαίτερα στην πρώτη φάση της που εφαρμόζεται το οξυγόνο εισπνεόμενο, δίνει μια αίσθηση χαλάρωσης, λόγω του ότι οξυγονώνεται και ο εγκέφαλος κατά την εισπνοή. Κατά τη δεύτερη φάση της απ ευθείας εφαρμογής οξυγόνου με πίεση στο δέρμα δίνει μια αίσθηση δροσιάς.

 

Συνδυασμοί θεραπειών:

Σημαντικό στην Οξυγονοθεραπεία είναι ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί και μετά από άλλες θεραπείες για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα όπως :

 • Βαθύς καθαρισμός με ατμό
 • Μετά από dermabration (δερμοαπόξεση)
 • Μετά την χρήση οξέων φρούτων (ΑΗΑ), γλυκολικού οξέως, χημικό peeling
 • Πριν και μετά από επεμβάσεις laser, resurfacing