Θεραπεία Lipomassage LPG

LPG lipomassage

LPG (ενδερμολογία)

Το LPG είναι συσκευή ενδερμολογίας που λειτουργεί με την τεχνική υποπίεσης με κυλιόμενη δερματοαναρρόφηση. Η τεχνική της LPG δημιούργησε έναν από τους αποτελεσματικότερους τρόπους καταπολέμησης της κυτταρίτιδας χρησιμοποιώντας πατενταρισμένη τεχνολογία. Είναι η μόνη τεχνική στον κόσμο που μπορεί να ελευθερώσει το επιφανειακό παγιδευμένο λίπος. Πρόκειται για μια μη χειρουργική- μη επεμβατική θεραπεία που λειτουργεί με μια ομαλή και βαθιά κινητοποίηση του ιστού. Η θεραπεία αυτή στοχεύει στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας, στο αδυνάτισμα και στη χάραξη περιγράμματος του σώματος-λιπογλυπτική.

ΘΕΩΡΗΤΙΚΟ ΜΕΡΟΣ

Η τεχνική της ενδερμολογίας εφαρμόζεται κυρίως για την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας και τη λιπογλυπτική. Η κυτταρίτιδα είναι, με λίγα λόγια, ανώμαλη εναπόθεση λίπους, τοξίνες και κατακράτηση υγρών, μαζί με την οιδηματώδη κατάσταση που επικρατεί σε υποδόριο επίπεδο. Πιο συγκεκριμένα, ο συνδετικός ιστός που περιβάλλει τα λιποκύτταρα είναι ινώδης, πυκνός και με διαφραγμάτια. Η ίνωση εμποδίζει τις μεταβολικές ανταλλαγές μεταξύ των ιστών και μειώνει τη μεταβολική δράση των λιποκυττάρων, με αποτέλεσμα την ανώμαλη ανάπτυξη και διόγκωση τους που δυσκολεύει την λεμφική και αιματική κυκλοφορία στις πάσχουσες περιοχές. Αυτό το παγιδευμένο λίπος είναι αυτό που δημιουργεί την όψη “φλοιού πορτοκαλιού” στο δέρμα και συνήθως εμφανίζεται στην περιοχή των γλουτών, στο άνω μέρος των μηρών και στο εσωτερικό των μηρών.

Η ενδερμολογία, με την τεχνική της κυλιόμενης δερματοαναρρόφησης, σμιλεύει την περιοχή που εφαρμόζεται, μειώνει ή και καταστρέφει το μέγεθος του λιποκυττάρου, μέσω της υπεραιμίας που προκαλεί η υποπίεση, φέρνοντας το εσωτερικό λίπος στην επιφάνεια όπου και καταστρέφεται. Η κυτταρίτιδα μειώνεται σε μεγάλο βαθμό και βελτιώνεται η λεμφική και η αιματική κυκλοφορία σε όλο το σώμα. Κατά τη διάρκεια των θεραπειών, το βαθύτερο λίπος σε πρώτη φάση ανεβαίνει στα επιφανειακά στρώματα του δέρματος και στη συνέχεια με τις επαναλήψεις, τα λιποκύτταρα είτε καταστρέφονται, είτε μειώνονται σε μέγεθος και το σώμα σμιλεύεται και επανασχηματίζεται.

Που εφαρμόζεται:

Σε όλο το σώμα, εκτος από τα αντιβράχια, το πίσω μέρος του γόνατου, και την κνήμη.

Διάρκεια θεραπείας:

Ανάλογα με την περίπτωση από 35 λεπτά έως 1 ώρα

Πότε φαίνεται το αποτέλεσμα της θεραπείας:

Από την τρίτη φορά όπου γίνεται και η πρώτη μέτρηση, φαίνεται το πρώτο αποτέλεσμα απώλειας πόντων.

Συχνότητα εφαρμογής:

Η θεραπεία πρέπει να επαναλαμβάνεται 2 φορές την εβδομάδα

Αίσθηση θεραπείας:

Η θεραπεία έχει την αίσθηση μιας βαθιάς μάλαξης, και δεν πρέπει να είναι επώδυνη, γι αυτό πάντα ρωτάμε τον θεραπευόμενο πως νιώθει. Επίσης εάν το δέρμα στην περιοχή που δουλεύουμε είναι πολύ χαλαρό, δεν πρέπει να επιμένουμε και για να μην προκαλέσουμε πόνο, αλλά και για να μην επιδεινωθεί η κατάσταση της περιοχής.

Πόσες επαναλήψεις χρειάζονται:

Οι επαναλήψεις που απαιτούνται για να έχουμε ένα ολοκληρωμένο αποτέλεσμα, είναι ανάλογα με την περίπτωση από 12 και πάνω.

Πόσο καιρό διαρκούν τα αποτελέσματα:

Τα αποτελέσματα της θεραπείας διαρκούν όσο συντηρούνται από τον θεραπευόμενο. Επανασχηματίζοντας την περιοχή που θεραπεύουμε, σημαίνει ότι της δίνουμε ένα “καλούπι”, οπότε εάν δεν υπάρξουν αυξομοιώσεις βάρους, το σώμα θα διατηρήσει το τελικό αποτέλεσμα.

Αντενδείξεις:

  • Σε περιπτώσεις κιρσών, φλεβίτιδας, ευρυαγγειών

  • Σε κήλη

  • Σε κακοήθειες

  • Σε σκλήρυνση κατά πλάκας

  • Σε καταστάσεις αιμορραγίας (εμμηνος ρύση)

  • Εγκυμοσύνη