Κρυολιπόλυση – Αναίμακτη Λιποαναρρόφηση στη Χαλκίδα

Περίληψη

Η Κρυολιπόλυση είναι μια μη επεμβατική ιατρική διαδικασία η οποία χρησιμοποιεί ψυχρή θερμοκρασία για να διαλύσει το λίπος κάτω από το δέρμα σας. Θεωρείται η πιο αποτελεσματική αναίμακτη θεραπεία μείωσης λίπους παγκοσμίως.

Αποτελέσματα κρυολιπόλυσης στην κοιλιά. Πριν και Μετά

Έχει άμεσα αποτελέσματα στο τοπικό πάχος από την πρώτη κιόλας συνεδρία, απευθύνεται τόσο σε άντρες όσο και σε γυναίκες και επιτυγχάνει ακόμα κι εκεί που άλλες μέθοδοι αποτυγχάνουν.

Η επιστήμη – μια ματιά στην βιολογία του λίπους

Ας ξεκινήσουμε με τα βασικά: Όλο το λίπος στο σώμα μας δεν είναι το ίδιο. Έχουμε δύο ξεχωριστούς τύπους λίπους: το υποδόριο λίπος (το είδος που μπορεί να …ξεχειλίσει πάνω από τη ζώνη της μέσης του παντελονιού σας και που δεν αφήνει να φανούν οι κοιλιακοί σας) και το σπλαχνικό λίπος (αυτό που καλύπτει και μονώνει τα εσωτερικά όργανά σας και σχετίζεται με το διαβήτη και τις καρδιαγγειακές παθήσεις).

Από εδώ και πέρα, όταν αναφερόμαστε στο λίπος, θα εννοούμε το υποδόριο λίπος, καθώς αυτός είναι ο τύπος του λίπους τον οποίο στοχεύει η κρυολιπόλυση.

Μια πρόσφατη μελέτη έδειξε ότι η ικανότητα του σώματος να απομακρύνει το υποδόριο λίπος μειώνεται με την ηλικία, πράγμα που σημαίνει ότι αγωνιζόμαστε όλο και περισσότερο να το ξεφορτωθούμε με κάθε γενέθλια που γιορτάζουμε.

Εκμεταλλευτείτε τις συνδυαστικές τεχνολογίες μας για ένα πραγματικά άψογο αποτέλεσμα:

LPG θεραπεία
Θεραπεία ενδυνάμωσης EMS 4 Pro

Από τα παγωτά-ξυλάκια  ως το πάγωμα του λίπους

Η Κρυολιπόλυση – η οποία κυριολεκτικά αποτελείται από τρία συνθετικά κρυο-λίπος-λύση (= καταστροφή) – εφευρέθηκε, εν μέρει, παρατηρώντας τι μπορεί να συμβεί όταν τα παιδιά τρώνε παγωτό-ξυλάκι. Δεν σας κάνουμε πλάκα! Οι εφευρέτες αυτής της διαδικασίας ενθουσιάστηκαν από κάτι που ονομάζεται «νέκρωση λίπους που προκαλείται από το κρύο», το οποίο αναφέρθηκε για πρώτη φορά όταν μικρά παιδιά που έτρωγαν παγωτό-ξυλάκι το άφησαν ακούσια ακουμπισμένο στο μάγουλό τους για αρκετά λεπτά. Δείγματα δέρματος που λήφθηκαν από παιδιατρικούς ασθενείς έδειξαν φλεγμονή στο λίπος, αλλά φυσιολογικό υπερκείμενο δέρμα. Με απλά λόγια τα λιπώδη κύτταρα εμφάνισαν φλεγμονή ενώ τα κύτταρα του δέρματος όχι. Έτσι, φάνηκε ότι το λίπος είναι πιο ευαίσθητο σε ψυχρό «τραυματισμό» από άλλους τύπους ιστών.

Χρησιμοποιώντας αυτήν την ιδέα, μια συσκευή ψύξης δοκιμάστηκε σε χοίρους το 2007 για να ελεγχθεί εάν τα λιποκύτταρα θα μπορούσαν να καταστραφούν επιλεκτικά. Τα αποτελέσματα ήταν πολλά υποσχόμενα και προβλέψιμα. Στις περιοχές που υποβλήθηκαν σε θεραπεία υπήρξε μείωση περίπου 2 εκατοστών στο στρώμα λίπους του χοίρου, χωρίς να βλάπτεται το υπερκείμενο δέρμα. Μέχρι το 2010, η πρώτη τεχνολογία κρυολιπόλυσης είχε ήδη πάρει έγκριση για ανθρώπινη χρήση. Η τεχνολογία ονομάστηκε CoolSculpting δηλαδή Κρυογλυπτική και στόχευε ειδικά το «σωσίβιο» γύρω από τη μέση. Αμέσως μετά ακολούθησε έγκριση για τη θεραπεία άλλων τμημάτων του σώματος, όπως οι μηροί, η κοιλιά, το στήθος, η πλάτη, η κάτω πλευρά των γλουτών και το πηγούνι.

Πώς λειτουργεί η Κρυολιπόλυση;

Πως λειτουργεί η κρυολιπόλυση

Λόγω του εφαρμοζόμενου ψύχους τα λιποκύτταρα πεθαίνουν. Τους επόμενους μήνες, τα μακροφάγα, μέρος του ανοσοποιητικού μας συστήματος, χωνεύουν τα νεκρά λιπώδη κύτταρα τα οποία τελικά αποβάλλονται από το σώμα μέσω του ήπατος. Η διαδικασία αποβολής είναι σταδιακή και δεν επιβαρύνει το συκώτι σας ούτε ανεβάζει τους λιπιδικούς δείκτες στο αίμα σας.

Μια …δροσερή διαδικασία

Εφαρμογή Κρυολιπόλυσης

Μέχρι σήμερα, έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερες από οκτώ εκατομμύρια θεραπείες κρυολιπόλυσης παγκοσμίως. Σε αντίθεση με την λιποαναρρόφηση, η οποία απαιτεί αναισθησία και συνοδεύεται από κινδύνους αιμορραγίας ή σοβαρής λοίμωξης, η κρυολιπόλυση είναι μια ασφαλής διαδικασία, με ελάχιστη ενόχληση και χωρίς χρόνο αποθεραπείας. Δεν αφήνει σημάδια και δεν έχει (μόνιμες) παρενέργειες. Ο θεραπευόμενος είναι, φυσικά, ξύπνιος καθ’ όλη τη διάρκεια της θεραπείας.

Κατ ‘αρχάς, ένα επίθεμα γέλης (τζελ) εφαρμόζεται στην περιοχή για την προστασία του δέρματος. Έπειτα, η περιοχή προς θεραπεία αναρροφάται στο κενό άνοιγμα της κεφαλής του μηχανήματος. Ο θεραπευόμενος έχει μια αίσθηση «ρουφήγματος» ακολουθούμενη από μια αίσθηση ελαφριάς ψύξης, καθώς το στρώμα λίπους ψύχεται σταδιακά στη θερμοκρασία-στόχο μεταξύ 30,2 και 39,2 βαθμών Φαρενάιτ. Η αίσθηση ψύχους ακολούθως υποχωρεί καθώς η περιοχή μουδιάζει σε λίγα λεπτά και μένει μόνο η αίσθηση της αναρρόφησης έως το τέλος της θεραπείας. Στο τέλος της θεραπείας μπορεί να γίνει μασάζ για 2 έως 3 λεπτά για να βοηθήσει στην κατανομή των λιποκυττάρων.

Η θεραπεία διαρκεί περίπου 45-60 λεπτά ανά εφαρμογή και ενδέχεται να απαιτούνται περισσότερες της μιας εφαρμογές για την κάλυψη μιας περιοχής. Για παράδειγμα, μπορεί να χρειαστούν τέσσερις ή περισσότερες εφαρμογές για να εξασφαλιστεί ομοιόμορφη αφαίρεση λίπους από ολόκληρο το μπροστινό μέρος της κοιλιάς.

Η μέση συχνότητα επανάληψης – αν αυτή απαιτείται – είναι 30-45 ημέρες. Αποτελέσματα πάντως είναι ορατά ήδη από την πρώτη συνεδρία. Αξίζει να αναφερθεί πως η νεότερης γενιάς συσκευές κρυολιπόλυσης, όπως η CryocoolMed που χρησιμοποιούμε στο Medi Therapolis στη Χαλκίδα, είναι ιδιαιτέρως αποτελεσματικές έχοντας την ικανότητα να καταστρέφουν από 25%-40% των λιποκυττάρων στην περιοχή εφαρμογής.

Που εφαρμόζεται;

Η μέθοδος εφαρμόζεται ιδανικά στην περιοχή της κοιλιάς, μηρούς, γλουτούς, μπράτσα, γόνατα, πλάτη και ψωμάκια.

Πλεονεκτήματα

Κρυολιπόλυση - Πριν και Μετά - Άμεσα αποτελέσματα

Τα λιποκύτταρα που έχουν παγώσει από την κρυολιπόλυση δεν επιστρέφουν ποτέ επειδή το σώμα τα εξαλείφει. Δεν υπάρχουν τομές επειδή είναι μια μη επεμβατική διαδικασία και δεν υπάρχουν ουλές μετά τη θεραπεία. Δεν απαιτείται επίσης χρόνος ανάπαυσης ή ανάκτησης. Τα αποτελέσματα μπορεί να αρχίσουν να εμφανίζονται σε λίγες μόνο εβδομάδες, με τα περισσότερα άτομα να βιώνουν πλήρη αποτελέσματα τρεις μήνες μετά την τελική τους θεραπεία.

Επίσης

  • Περισσότερες από μία περιοχές του σώματος μπορούν να υποβληθούν σε θεραπεία σε μία συνεδρία.
  • Η διαδικασία μπορεί να εκτελεστεί σε άτομα όλων των ηλικιών.
  • Δεν υπάρχει βλάβη στις νευρικές ίνες, στα αιμοφόρα αγγεία, στους μύες ή στο δέρμα στην περιοχή θεραπείας.
  • Οι θεραπευόμενοι συχνά εμφανίζουν αύξηση της αυτοεκτίμησης λόγω της βελτίωσης της εμφάνισής τους.

Ανεπιθύμητες Ενέργειες

Οι πιο συχνές ανεπιθύμητες ενέργειες της θεραπείας περιλαμβάνουν ερυθρότητα, μώλωπες, πρήξιμο, μυρμήγκιασμα ή μούδιασμα της περιοχής που αντιμετωπίζεται. Οι περισσότερες από αυτές τις ανεπιθύμητες ενέργειες, εάν εμφανιστούν, υποχωρούν μέσα σε λίγο καιρό μετά τη θεραπεία. Κλινικές μελέτες επιβεβαιώνουν την παροδικότητα τέτοιων φαινομένων.

Μια μεγάλη μελέτη του 2015 εξέτασε τα αποτελέσματα των ανθρώπων που είχαν κάνει συλλογικά 554 διαδικασίες κρυολιπόλυσης σε διάστημα ενός έτους. Η μελέτη διαπίστωσε ότι οποιοσδήποτε πόνος ή ενόχληση μετά τη θεραπεία συνήθως διήρκεσε 3-11 ημέρες και μετά εξαφανίστηκε μόνος του.

Αντενδείξεις

Αν και η κρυολιπόλυση είναι μια ιδιαιτέρως ασφαλής διαδικασία, αντενδείκνυται σε άτομα με κάποιες συγκεκριμένες οργανικές παθήσεις. Αυτές μπορεί να περιλαμβάνουν διαταραχές όπως διαβήτης, σύνδρομο Reynaud, γενικότερη υπερευαισθησία στο κρύο, νόσους του κολλαγόνου, σκλήρυνση κατά πλάκας, αυτοάνοσα δερματολογικά, κ.α.

Επίσης η διαδικασία δεν συνίσταται γενικά σε εγκύους και θηλάζουσες μητέρες.

Σε κάθε περίπτωση, το ειδικευμένο προσωπικό μας θα λάβει αναλυτικό ιατρικό ιστορικό σας και θα σας ενημερώσει υπεύθυνα και αξιόπιστα αν η μέθοδος αυτή είναι κατάλληλη και ασφαλής για εσάς.

Ποιος είναι καλός υποψήφιος για ψύξη λίπους;

Η κρυολιπόλυση φαίνεται να είναι μια ασφαλής και αποτελεσματική θεραπεία για την απώλεια λίπους χωρίς το χρόνο αποκατάστασης που έχει η επεμβατική λιποαναρρόφηση που απαιτεί χειρουργική επέμβαση. Είναι όμως σημαντικό να τονιστεί ότι η κρυολιπόλυση προορίζεται για απώλεια λίπους και όχι για απώλεια βάρους. Ο ιδανικός υποψήφιος είναι ήδη κοντά στο ιδανικό σωματικό βάρος του, αλλά έχει επίμονες περιοχές λίπους που είναι δύσκολο να τις ξεφορτωθεί μόνο με δίαιτα και άσκηση. Η κρυολιπόλυση επίσης δεν στοχεύει το σπλαχνικό λίπος, επομένως δεν θα βελτιώσει τη γενική υγεία σας. Αλλά μπορεί να σας βοηθήσει να βάλετε άνετα το αγαπημένο σας στυλάτο τζιν.

Η Τεχνολογία των Medi Therapolis

Τεχνολογία Κρυολιπόλυσης CryocoolMed

Στο Medi Therapolis χρησιμοποιούμε την τελευταίας γενιάς κρυολιπόλυση CrycoolMed.

Η εν λόγω τεχνολογία έχει σημαντικά πλεονεκτήματα έναντι άλλων μεθόδων:

  • Χρησιμοποιεί το πατενταρισμένο σύστημα Thermo Contrast που επιτρέπει την ταχύτερη ενεργοποίηση του μεταβολισμού και την αποβολή των τοξινών.
  • Το αυτόματο σύστημα σταθεροποίησης της πίεσης επιτρέπει την μικρότερη δυνατή αναρρόφηση, προσφέροντας άνεση και ασφάλεια στον θεραπευόμενο.
  • Οι διαφορετικού μεγέθους κεφαλές δίνουν λύση σε όλα τα προβλήματα ανεξαρτήτως μεγέθους, ενώ η 300 χιλιοστών κεφαλή προσφέρει άμεσο αποτέλεσμα ακόμη και σε απαιτητικά προβλήματα.
  • Οι διπλές κεφαλές προσφέρουν θεραπεία στο μισό χρόνο.

Εναλλακτικές ή Επικουρικές Μέθοδοι Λιποδιάλυσης

Η τεχνολογία της κρυολιπόλυσης μπορεί να συνδυαστεί με έτερες ελάχιστα επεμβατικές θεραπείες λιποδιάλυσης όπως Ενέσιμη Λιποδιάλυση με Καρνιτίνη ή Ενέσιμη Λιποδιάλυση με Δεοξυχολικό Οξύ αλλά και να ενισχυθεί με άλλες μη επεμβατικές θεραπείες όπως η LPG ή η Πρεσσοθεραπεία.