Πρεσσοθεραπεία: Τι είναι και πώς βοηθά στον μεταβολισμό;

Πρεσσοθεραπεία στο Medi Therapolis στη Χαλκίδα

Εάν αναζητάτε έναν τρόπο να βελτιώσετε τον μεταβολισμό σας, είναι σημαντικό να κατανοήσετε τις διάφορες θεραπείες που είναι διαθέσιμες. Η πρεσσοθεραπεία είναι μία από αυτές τις θεραπείες και μπορεί να βοηθήσει τη καταπολέμηση της παχυσαρκίας, της κυτταρίτιδας, του τοπικού πάχους και κάποιων μεταβολικών προβλημάτων.

Τι είναι η πρεσσοθεραπεία;

Η πρεσσοθεραπεία είναι μια νέα τάση στις θεραπείες σώματος που κερδίζει συνεχώς έδαφος, χάρη στην οποία πετυχαίνουμε λεμφική αποσυμφόρηση του σώματος μέσω λεμφικής συμπίεσης.

Πώς λειτουργεί η πρεσσοθεραπεία και ποια τα οφέλη της;

Χάρη στις μικροπιέσεις αέρα που παρέχει το μηχάνημα πρεσσοθεραπείας σε συγκεκριμένα σημεία του σώματος του θεραπευόμενου, ενεργοποιείται ο μεταβολισμός του, οι τοξίνες αποβάλλονται ευκολότερα και επανέρχεται η σωστή λεμφική κυκλοφορία.
Επιπλέον, η πρεσσοθεραπεία βοηθάει και στην καταπολέμηση του άγχους και του στρες καθώς, οι πιέσεις που γίνονται από το μηχάνημα, χαλαρώνουν τους πιασμένους μύες και τα νεύρα.
Πολλές γυναίκες που ταλαιπωρούνται από κυτταρίτιδα, έχουν δει σημαντική βελτίωση, έπειτα από το πέρας μερικών συνεδριών πρεσσοθεραπείας. Η κυτταρίτιδα, δεν είναι τίποτα άλλο από μικρά “πακέτα” συσσωρευμένου λίπους στο δέρμα και ιδιαίτερα στην περιοχή των μηρών και των γοφών. Χάρη στη σωματική διέγερση και τις ειδικές πιέσεις, τα “πακέτα” αυτά σπάνε και το δέρμα επανέρχεται στη όψη που είχε πριν την κυτταρίτιδα.
Τέλος, όσοι έχουν αναγκαστεί να μείνουν αρκετό διάστημα στο κρεβάτι λόγω κάποιας χειρουργικής επέμβασης, η πρεσσοθεραπεία τους βοηθάει στο να τονώσουν τους μύες τους και να επανέλθουν γρηγορότερα. Δεν είναι τυχαίο ότι πολλοί αθλητές που έχουν ως σκοπό την γρήγορη αποθεραπεία, προτιμούν την πρεσσοθεραπεία.

Χρήσεις της πρεσσοθεραπείας

Η πρεσσοθεραπεία χρησιμοποιείται για:

  • Ανακούφιση από οίδημα
  • Χρόνιες φλεβικές παθήσεις
  • Φλεβικές διαταραχές
  • Θεραπεία φλεβικού έλκους και φλεβικής θρόμβωσης
  • Λιποδιάλυση
  • Μυϊκή ανακούφιση στα κάτω άκρα
  • Μείωση της κυτταρίτιδας και του τοπικού πάχους
  • Βελτίωση του δέρματος
  • Ενίσχυση των μυών σε άτομα με χρόνια ακινησία (π.χ. χειρουργημένα άτομα)
  • Χρόνια παράλυση (π.χ. από εγκεφαλικό)
  • Βελτίωση εντερικής λειτουργίας
  • Καλύτερη κυκλοφορία αίματος και οξυγόνωση
  • Ενίσχυση του μεταβολισμού
  • Θεραπεία πριν και μετά τη λιποαναρρόφηση
  • Βελτίωση της αθλητικής απόδοσης
  • Ανακούφιση από πόνους και πρήξιμο
  • Αύξηση της ενέργειας και καταπολέμηση της κούρασης και του άγχους

Πώς δουλεύει το μηχάνημα της πρεσσοθεραπείας;

Στο Medi Therapolis διαθέτουμε τα πιο εξελιγμένα μηχανήματα στον χώρο της ιατρικής τεχνολογίας. Ένα από αυτά είναι και η συσκευή AirPressoLymphPro , για την πρεσσοθεραπεία.
Ξαπλώνετε στο κρεβάτι φορώντας την ειδική φόρμα, η οποία παρέχει αέρα στοχεύοντας σε 16 σημεία του σώματος.
Το εξειδικευμένο προσωπικό μας, μπορεί να ρυθμίσει το μηχάνημα και την ροή του αέρα ανάλογα με τις προσωποποιημένες ανάγκες που έχετε.
Κατά τη διάρκεια της θεραπείας, ασκείται πίεση στα συγκεκριμένα σημεία επιλογής κατά μήκος των φυσικών γραμμών του σώματος, ώστε να επιτευχθεί το βέλτιστο αποτέλεσμα.

Τι να προσέξετε πριν και μετά την πρεσσοθεραπεία

Καλό είναι να μην έχετε φάει κάποιο γεύμα πριν από τη συνεδρία σας, καθώς μπορεί να νιώσετε άβολα όταν η πίεση του αέρα εστιάζεται στην περιοχή της κοιλιάς σας.
Επίσης, ενδείκνυται να έχετε άδεια ουροδόχο κύστη και να κάνετε κάποιες απλές ασκήσεις stretching που μπορούν να βοηθήσουν στη μυϊκή σύσπαση.
Αφού τελειώσετε την θεραπεία, φροντίστε να ενυδατωθείτε πίνοντας πολλά υγρά (κυρίως νερό). Η διατήρηση της ενυδάτωσης του σώματός σας είναι σημαντική και θα βοηθήσει επιπλέον στην τελική επίτευξη του στόχου σας.

Διάρκεια πρεσσοθεραπείας και αποτελέσματα

Η τυπική διάρκεια της πρεσσοθεραπείας είναι από 30 – 45 λεπτά, ενώ μπορείτε να την εφαρμόσετε 1-2 φορές την εβδομάδα. Μετά τη λήξη της συνεδρίας, υπάρχει ένα αίσθημα ευεξίας και χαλάρωσης.
Τα αποτελέσματα της πρεσσοθεραπείας τα βλέπει ο θεραπευόμενος όταν έχει συμπληρώσει 5 ώρες θεραπείας ενώ σε κάποιες πιο επίμονες περιπτώσεις μπορεί να φτάσει έως και 12 ώρες.

Αφεθείτε στα χέρια του εξειδικευμένου προσωπικού μας στο Medi Therapolis και πετύχετε το αποτέλεσμα που επιθυμείτε, γρήγορα, αποτελεσματικά και με ασφάλεια.