Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την Κρυολιπόλυση: Τι είναι, πώς λειτουργεί και ποια τα οφέλη της

Cryocool Med - Κρυολιπόλυση στη Χαλκίδα

Η κρυολιπόλυση είναι μια σύγχρονη ιατρική θεραπεία που χρησιμοποιεί ψυχρές θερμοκρασίες για την καταστροφή των λιποκυττάρων. Η θεραπεία που αναπτύχθηκε στις αρχές της δεκαετίας του 2000 και έχει γίνει όλο και πιο δημοφιλής τα τελευταία χρόνια, είναι η ιδανική λύση για οριστική και μόνιμη μείωση του τοπικού πάχους.

Πάμε να δούμε όμως πιο αναλυτικά, τι ακριβώς είναι η κρυολιπόλυση, πώς λειτουργεί και πώς μπορείτε να επωφεληθείτε από αυτή.

Τι είναι η κρυολιπόλυση;

Η κρυολιπόλυση είναι μία εντελώς αναίμακτη, μη επεμβατική θεραπεία η οποία πραγματοποιείται με σκοπό να αφαιρέσει το τοπικό λίπος.

Η θεραπεία αυτή βασίζεται στην ιδιότητα που έχουν τα λιποκύτταρα, όταν είναι είναι σε χαμηλές θερμοκρασίες και ψύχονται να αποδομούνται και εν τέλει να αποβάλλονται από το σώμα.

Ποια είναι η διαδικασία της κρυολιπόλυσης;

Η διαδικασία της κρυολιπόλυσης είναι ανώδυνη, και σε αντίθεση με την λιποαναρρόφηση η οποία κρύβει διάφορους κινδύνους, η κρυολιπόλυση είναι και απολύτως ασφαλής.

Στο Medi Therapolis στη Χαλκίδα, χρησιμοποιούμε ένα από τα πιο σύγχρονα μηχανήματα κρυολιπόλυσης, το Cryo Cool Med.

Ο θεραπευτής αφού πρώτα απλώσει ένα ειδικό τζελ στο δέρμα του θεραπευόμενου για την προστασία του δέρματος της περιοχής, στοχεύει τον λιπώδη ιστό με δύο συμμετρικές κεφαλές που αναρροφούν την στοχευμένη περιοχή. Έπειτα, επιτυγχάνει ισχυρή ψύξη (-5 έως και -10 βαθμούς Κελσίου), αποδομώντας τα λιποκύτταρα και αφήνοντας ανέπαφους όλους τους υπόλοιπους ιστούς.

Το λεμφικό σύστημα αποβάλλει με φυσικό τρόπο τα λιπαρά οξέα από τον οργανισμό πετυχαίνοντας ένα αποτέλεσμα μόνιμο και εντυπωσιακό!

Όσο περνάει η ώρα, το ψύχος υποχωρεί, η περιοχή μουδιάζει και μένει η αίσθηση της αναρρόφησης μέχρι το τέλος της θεραπείας. Ο θεραπευτής, μετά το τέλος της θεραπείας, εφαρμόζει μασάζ για 2-3 λεπτά ώστε να βοηθήσει στην κατανομή των λιποκυττάρων.

Κάθε θεραπεία διαρκεί από 45 λεπτά έως και 1 ώρα, ενώ ανάλογα την κάθε περίπτωση, μπορεί να χρειαστούν και παραπάνω εφαρμογές (2-3 ή και παραπάνω σε πιο δύσκολες περιπτώσεις). Κάθε θεραπεία χρειάζεται να απέχει από την άλλη περίπου 30 – 45 ημέρες.

Βέβαια τα αποτελέσματα, ήδη από την πρώτη θεραπεία κρυολιπόλυσης, είναι ορατά. Πιο συγκεκριμένα, κλινικές μελέτες έχουν δείξει ότι με το μηχάνημα Cryo Cool Med καταστρέφονται των 25-40% των λιποκυττάρων του θεραπευόμενου.

Σε ποιες περιοχές εφαρμόζεται η κρυολιπόλυση;

Η κρυολιπόλυση, είναι ιδανική για όλες τις περιοχές του σώματος που διαθέτουν τοπικό πάχος. Πιο συγκεκριμένα, η κρυολιπόλυση εφαρμόζεται σε:

  • Κοιλιά
  • Γλουτούς (ψωμάκια)
  • Βραχίονες
  • Μηρούς
  • Μπράτσα
  • Γόνατα
  • Μέση (πλαϊνά)
  • Πλάτη (πλαϊνά)

Η θεραπεία της κρυολιπόλυσης απευθύνεται τόσο σε άντρες όσο και σε γυναίκες, οι οποίοι έχουν ανάγκη να χάσουν το τοπικό λίπος των παραπάνω περιοχών.

Πλεονεκτήματα κρυολιπόλυσης

Μόνιμα και γρήγορα αποτελέσματα

Με την κρυολιπόλυση, τα λιποκύτταρα τα οποία ψύχονται, αποβάλλονται δια παντός από το σώμα του θεραπευόμενου. Έτσι τα αποτελέσματα που θα έχει κάποιος μετά την θεραπεία της κρυολιπόλυσης είναι μόνιμα και μάλιστα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα (λίγες εβδομάδες) μετά το τέλος της πρώτης συνεδρίας.

Μηδέν χρόνος αποθεραπείας

Μετά από μία θεραπεία κρυολιπόλυσης, ο θεραπευόμενος μπορεί να συνεχίσει από την επόμενη στιγμή όλες του τις δραστηριότητες, όπως πριν από την θεραπεία. Αυτό συμβαίνει γιατί δεν υπάρχει καμία ουλή ή καμία χειρουργική επέμβαση, όπως π.χ. γίνεται με την λιποαναρρόφηση.

Ασφαλής και μη επεμβατική μέθοδος

Αν φοβάστε το νυστέρι και δεν θέλετε να υποβληθείτε σε κάποιο χειρουργείο με όλα όσα απαιτούνται (π.χ. αναισθησία), τότε η κρυολιπόλυση είναι η καλύτερη λύση για την απώλεια του τοπικού πάχους.

Όπως αναφέραμε και παραπάνω, η κρυολιπόλυση χρησιμοποιεί μόνο τη δύναμη του ψύχους ώστε να αποβάλλει τα λιποκύτταρα από τον οργανισμό με τρόπο εντελώς φυσικό, μη επεμβατικό και ανώδυνο.

Απευθύνεται σε όλους

Οποιοσδήποτε άντρας ή γυναίκα, άνω των 18 ετών μπορεί να κάνει άφοβα την θεραπεία της κρυολιπόλυσης.

Παρενέργειες κρυολιπόλυσης

Αν και είναι απόλυτα ασφαλής θεραπεία, οι μόνες παρενέργειες που έχουν αναφερθεί είναι: ερυθρότητα, μώλωπες,  μούδιασμα της θεραπευόμενης περιοχής, ή μικρός πόνος. Ακόμα όπως και αυτά, εξαφανίζονται μέσα σε λίγες ώρες από το πέρας της θεραπείας.

Ποιοι δεν πρέπει να κάνουν κρυολιπόλυση;

Η κρυολιπόλυση είναι μια αποτελεσματική και ασφαλής διαδικασία, αλλά αντενδείκνυται σε άτομα με ορισμένα οργανικά νοσήματα. Αυτές μπορεί να περιλαμβάνουν διαβήτη ή σύνδρομο Reynaud.

Επιπλέον, η θεραπεία δεν συνιστάται ούτε για έγκυες μητέρες.

Και για την εξάλειψη τοπικού λίπους επιλέξτε Medi Therapolis

Στο εξειδικευμένο κέντρο αισθητικής ιατρικής Medi Therapolis στην Χαλκίδα, διαθέτουμε τα αρτιότερα μηχανήματα για κρυολιπόλυση. Οι απόλυτα ειδικευμένοι θεραπευτές μας είναι εδώ για να καταλάβουν τις ανάγκες σας και να βοηθήσουν να αποκτήσετε το σώμα που θέλετε, με ασφάλεια και ευκολία.